Tonton Online Pulang Full Movie Malay Filem 2018

loading...

Tonton Online Pulang Full Movie

 

Tonton Online Pulang Full Movie

Tonton Online Pulang Full Movie Tonton Pulang Full Movie Online Pulang Full Movie Tonton Download Pulang Free Full Movie

Filem Tonton Online Pulang Full Movie diilhamkan daripada sebuah kisah benar yang pernah berlaku dalam keluarga Ketua Pegawai Eksekutif Primework Studios iaitu Datuk Ahmad Izham Omar. Filem epik arahan Kabir Bhatia ini membariskan pelakon terkenal seperti Remy Ishak, Puteri Aishah, Azrel Ismail, Erwin Dawson dan Alvin Wong. Filem berskala besar dengan bajet RM6 juta adalah filem terbesar Primeworks Studios dan bakal menemui penonton di pawagam mulai 26 Julai 2018.

TAJUK : Tonton Online Pulang Full Movie
Tarikh Tayangan : 26 July 2018
Genre : Sejarah / Biografi
Skrip : Mira Mustaffa & Ahmad Izham Omar
Idea Asal : Ahmad Izham Omar & Omar Othman
Pengarah : Kabir Bhatia
Terbitan : Primeworks Studios
Pelakon : Remy Ishak, Puteri Aishah, Alvin Wong, Azrel Ismail, Erwin Dawson, Sherry Al-Jeffri, Dato’ Jalaluddin Hassan, Juliana Evans, Dato’ Rahim Razali, Aida Khaleeda

 

Tonton Secara Online Melalui Pautan link berikut:

 

Pulang Full Movie Tonton :

 

 

Pulang Full Movie Download :

 

PERHATIAN: Untuk melaporkan kerosakan pada link yang kami sediakan, kami hanya menerima laporan yang dibuat [DISINI] sahaja. Maaf jika kami tidak melayan komen dibahagian bawah! Terima Kasih..

Pada 1940-an, orang-orang Melayu terkenal di dunia karena keterampilan pelayaran mereka. Menjadi keturunan Bugis, Tonton Online Pulang Full Movie mereka menavigasi laut dengan kemudahan alami dan sering pelaut disukai untuk jalur pelayaran internasional. Pulang menceritakan kisah seorang pelaut tersebut. Othman, seorang nelayan dari sebuah desa kecil di Malaka, meninggalkan keluarganya di belakang untuk berlayar ke dunia, dengan harapan untuk pulang ke rumah satu hari dengan kekayaan duniawi dan kebanggaan yang pantas. Setelah beberapa dekade di laut, bagaimanapun, upahnya yang rendah sebagai keledai meninggalkan dia kecewa. Dia merenungkan kembali ke rumah untuk keluarganya tetapi akhirnya menetap di Liverpool, Tonton Online Pulang Full Movie Inggris. 60 tahun kemudian, cucunya, Ahmad, melakukan perjalanan setengah dunia untuk mencari kakeknya. Terinspirasi oleh peristiwa nyata, Pulang bercerita tentang dua pria yang rindu untuk menemukan satu-satunya tempat mereka berada: RUMAH.

Tonton Online Pulang Full Movie is about a man from a village who sails around the world hoping for riches as his wife waits for his promised return for – 61 years.

SINOPSIS FILEM Tonton Online Pulang Full Movie
Filem berlatar belakangkan tahun 1940-an, tentang seorang kelasi kapal, Othman yang nekad mengubah nasib keluarganya dengan mengikuti pengembaraan belayar ke merata dunia. Sebelum berlayar, dia berjanji akan pulang bersama kekayaan untuk isterinya Che Thom dan anak lelakinya, Omar. Dengan penuh kesabaran, isterinya akur dengan kepergiannya dan setia menunggu kepulangan suaminya selama 61 tahun.

 

If You Want Another Filem, Drama & More Please Visit >> Link

 

SEO Tag : Tonton Online Pulang Full Movie, Tonton Pulang Full Movie , Pulang Full Movie Tonton, Full Movie Tonton Pulang , Tonton Download Pulang Full Movie, Pulang Full Movie Tonton Free Download, Tonton Pulang Full Movie Online, Tonton Online Pulang Full Movie, Online Free Pulang Full Movie Tonton,loading...